HULLADÉKGAZDÁLKODÁS

<SZOLGÁLTATÁSOK

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS

BEVEZETÉS

A GREEN ART KFT. mára már nem csupán a hagyományos kerttervezéssel, kertépítéssel foglalkozik, hanem a tágabb értelemben vett környezetrendezés minden szakági munkáját képes kielégíteni, illetve elindult a környezetvédelem, és ezzel összefügésben a hulladékgazdálkodás útján. Ez utóbbi tevékenységet élelmiszer hulladék kezelési, szállítási, feldolgozási munkákkal tervezzük megvalósítani, melynek eléréséhez sikeresen pályáztunk egy erre az iparágra kifejlesztett gép vásárlására.

Ez egy speciális darálógép, melynek segítségével lejárt szavatosságú élelmiszer hulladékot, illetve konyhai élelmiszerhulladékot választunk szét az újra felhasználásra alkalmatlan csomagoló anyagtól, illetve egyéb szervetlen anyagoktól és az újra hasznosítható lebomló szerves anyagtól. 

CÉGÜNK VÁLLALJA az élelmiszer áruházak lejárt szavatosságú termékeinek, valamint éttermek, nagykonyhák élelmiszerhulladékának begyűjtését az ország bármely pontján.

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS

SZOLGÁLTATÁS

A szállítási és logisztikai feladatok elvégzésére állandóan bővülő, korszerű jármű flotta, géppark és jól képzett személyi állomány segítségével tudjuk biztosítani szolgáltatásaink magas színvonalát. Az üzleti életben eltöltött évtizedes tapasztalatunk és a rendelkezésünkre álló erőforrások segítségével rugalmasan alkalmazkodunk a Megrendelőink által támasztott igényekhez.

A SZOLGÁLTATÁS SORÁN fontosnak tartjuk partnereinkkel való szoros kapcsolattartást, a szállítási idők pontos betartását, az esetleges helyi igények figyelembevételét. 

A biogáz kiserőművek magas gázhozamát biztosító alapanyag fajták közé tartozik az élelmiszer hulladékok csoportja. Alapvetően kétféle élelmiszerhulladékot különböztethetünk meg, melyek az ÉTTERMI MARADÉKOK (mely érvényes EU szabályozás miatt már sertés takarmányozásra nem hasznosítható), illetve LEJÁRT SZAVATOSSÁGÚ ÉS CSOMAGOLÁSI HIBÁS ÉLELMISZEREK.
A két csoport azonos jellemzője, hogy nehezen eltávolítható inert anyagokat tartalmaz, mint például csomagoló anyagot.

Ezen anyagok forrásai elsősorban, élelmiszer áruház láncok, éttermek, közétkeztetést ellátó cégek, amelyek jelenleg költségesen semmisíttetik meg, szállíttatják hulladék lerakóra a náluk nagy mennyiségben keletkező élelmiszer hulladékot. Ez a szerves hulladék használható állapotba hozva azonban a továbbiakban már nem megsemmisítendő hulladék, ez az anyag ebben a formában már biogáz alapanyag.

A biogáz üzemi felhasználáshoz, ezeket az anyagokat csomagolás-mentessé és szivattyúzhatóvá kell tenni.

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS

HASZNOSÍTÁS

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS

TECHNOLÓGIA

Az ágazatban eltöltött évek során lehetőségünk nyílt megismerni egy olyan technológiát, amely hazánkban nincs jelen, és a fent említett feladatokat egy folyamatban látja el, magas hatásfokon.

Ezt a technologiát valósítja meg a cég tulajdonában levő TIGER HS5 daráló, szeparáló berendezés. Felismertük, hogy ez a berendezés azon túl, hogy hazánkban egyedülállóan képes elvégezni a szétválasztás feladatát, méretéből fakadóan akár mobillá is tehető és üzemeltethető, mint teherautó felépítmény.

Ez a felismerés lehetővé teszi azt, hogy a berendezés feladatát nem csak helyhez kötötten tudja végezni, hanem az ország bármely pontján tudunk szolgáltatást nyújtani.

A bemutatott technológiával tehát partnereink számára költséget csökkenthetünk, és egyben hatékonyságot növelhetünk. Az élelmiszer hulladék feldolgozásával nagy mértékben csökkenthető a lerakóra kerülő hulladék mennyisége, a keletkezett biomassza erőművi hasznosításával pedig növelhető a megújuló energia részaránya. 

KÖLTSÉG CSÖKKENTÉS

HATÉKONYSÁG NÖVELÉS

MEGÚJULÓ ENERGIA

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS

BERENDEZÉS

A berendezést Olaszország északi ipari régiójában egy nagy múltú, elsősorban komposztálás berendezéseit fejlesztő, gyártó és forgalmazó családi vállalkozás fejlesztette ki.

Villamosenergia meghajtású, a feldolgozás során száraz anyagtartalomtól függően vízre van szüksége a munkafolyamathoz.

A berendezés fogadó garatjából csiga szállítja a fogadott anyagokat a daráló részben, amelyben nagy sebességgel forgó késrendszer aprít pépessé.

A különleges kialakítású forgó késekről a pép gyümölcscentrifugához hasonlóan a centrifugális erő révén kerül az elvezető csatornába, a kések formája által keltett szívó légáramlat a csomagoló anyagokat vezeti az erre hivatott kihordó egységhez.

Az ily módon szétválasztott szerves anyag újra hasznosítható, a szervetlen csomagoló anyag pedig megfelelő hulladéklerakó helyre szállítható.